Plastik Su Deposu İmalatı
Plastik Su Deposu İmalatı
Plastik su deposu imalatı gerçekleştirilirken, ısı kalıplarında döndürülme işlemi yapılarak, erimiş tozlar içleri boş depolama tanklarını oluşturur. Daha sonra oluşmakta olan bu kalıba beyaz renkli polietilen malzeme ilave edilerek, üretimi gerçekleştirilen su deposunun ikinci katı imalatı yapılır. Üretimi gerçekleştirilen depo hazır olduğunda kalıp hava yardımıyla soğutularak ürün yerinden çıkartılır.
Üretimler genel olarak belirli kalıplarla gerçekleştirilmektedir. Fabrikaların standart kalıplarıyla üretilen depolar litre miktarınızı fazlasıyla karşılayacak kapasiteye sahip olarak üretimleri sağlanır. Üretilen kalıplar dar giriş yerlerine dahi sığabilecek şekilde imalatları gerçekleştirilir. Hacimleri mekânlara göre hazır kalıp olarak üretimleri yapılmaktadır.
Su Depoları Ne Tür Plastikten Üretilir?
Plastik su deposu imalatı polietilen maddeden üretilmektedir. Yüksek yoğunluklu polietilenden (HDPT) ya da yüksek yoğunluklu çapraz bağlı polietilenden (XLPE) ile kaplanmaktadır. Rotasyonel olarak kalıplanmış plastik depolar darbeye, delinmeye, yırtılmaya veya yapısal bütünlüğe karşı dayanıklılığa sahip olarak üretimleri gerçekleştirilmektedir. Bunun yanı sıra pas ve korozyona karşı da son derece dayanıklı olarak üretilmektedirler.
Su Deposu İçin Renk Seçimi Ne Olmalıdır?
Genel olarak herkes tarafından bilindiği üzere koyu renkler daima güneş ışınlarını içerisine çeken renklerdir. Koyu renkli üretilen su depoları da güneş ışınlarından fazla ısı emer. Bu sular ise içme v.b amaçlarda kullanıldığında suyun serinletmesi yerine ısınmasına neden olmaktadır. Bu yüzden ısınan su bakteri ve mikropların üremesinde büyük rol oynar. Açık renkte üretimi gerçekleştirilen tanklar daha çok tercih edilmektedir. Ancak üretimi gerçekleştirilen bazı renkli poli karışımlar, UV ışığında diğerlerine nazaran daha uzun süre dayanarak, mikrop ve bakteri oluşumunu engellemektedir. Firmalar bünyesinde alışveriş yaparken ısıya dayanıklı su depolarını tercih etmeniz son derece önemlidir.
Suyu Üretilen Plastik Bir Depoda Ne Kadar Tutabilirsiniz?
Doğru üretimde ve doğru yere monta edilmiş bir su deposunda suyunuzu 6 ila 1 yıla yakın bir şekilde muhafaza etmeniz mümkün hale gelmektedir. İçme suyu için özel olarak üretilen depoları tercih ederek suyunuzu güvenle muhafaza edebilirsiniz.
Plastik Su Depolama Tankları Ne Kadar Süre Zaafında Dayanır?
Üretimi gerçekleştirilen polietilen deponun kullanım süresine dair kesin bir süre belirtilmemektedir. Ancak üretimi gerçekleştirilen su depolama tanklarının yaklaşık olarak 20 yıl kadar dayanabileceğini gözlemlenmiş bulunmaktayız.
Plastik Su Depoları Nelerden Üretilmiştir?
Günlük hayatta kullanmakta olduğumuz depolama için kullanılan yağmur suyu depoları çok farklı kimyasal maddelerden üretimi gerçekleştirilmiştir. Oldukça hafif bir kimyasal dirence sahip olan termoplastik polietilen üretimde en yaygın kullanılan plastik reçine olarak yerini almaktadır. Polietilen reçineler doğrusal yüksek yoğunluklu ( HDLP) reçineleri bünyesinde bulundurur. Bunun yanı sıra çapraz bağlı yüksek yoğunluklu ( XLPE) ve doğrusal düşük yoğunluklu ( LLDPE) reçineleri bünyesinde bulundurarak üretimleri yapılmaktadır.
Bir Su Deposu Nasıl Çalışır?
Bir su deposu evde, iş yerinde ve farklı kullanım alanlarında insanlar tarafından bir su gereksinimi başlayana kadar, ters osmoz sistemi sayesinde bünyesinde temiz su barındırmaya devam eder. Su ters osmoz ya da kuyu sistemi gibi su kaynaklarından su deposuna pompalanır. Bu işlem depo dolana kadar devam eder. Bu şekilde istenilen miktarda su depolamak mümkün hale gelmektedir.
En Sağlıklı Su Deposu Hangisidir?
Genel olarak içme suyu ve temiz su depolamalarında en iyi seçenek polietilen depolar olarak yerini almaktadır. Eğer temiz ve içme suyu deposu almayı planlıyorsanız üretici firmaya alacağınız deponun gıdaya uygun olup olmadığını mutlaka sorunuz. Ayrıca U.V ışınlarına karşı koruyuculuğunu ve bünyesinde zararlı plastikler bulundurup bulundurmamasına da özen göstererek seçimlerinizi yapmalısınız.